Allt vi någonsin kommer behöva handskas med kommer alltid vara framför oss, i stundens ”just nu.”

Ingenting kommer inträffa ”i framtiden” – en tid som ofta framstår som något abstrakt vi känner att vi inte har mycket kontroll över. INGENTING kommer hända ”i framtiden.” Allt kommer hända i nuet.

Visserligen kan det vara nuet som är om ett par minuter, nuet som är om ett par dagar, nuet som är om ett par månader, eller nuet som är om ett par år. Men det är alltid nuet. Alltid här, framför våra ögon.

Är inte det jäkligt betryggande och befriande? Plötsligt lättas mycket av den irrationella oro över att någonting, någongång, någonstans ska gå fel, och att vi inte kommer kunna hantera tillvaron när det faktiskt går fel.

Oron lättas för att vi vet att vi kommer vara med när det händer. Vilket innebär att vi kommer ha ett finger med i spelet.


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️