“Never act infront of a mirror. You’re doing the exact opposite of what acting is about. Acting is all about what’s happening within you. It doesn’t matter what’s happening on your face.”
– Helen Mirren ☀️

Alltså, en skådespelare kan antingen stå framför spegeln och lägga sin energi på att försöka framstå som att hon är något – glad, upprörd, fundersam – eller så kan hon vända sig till sitt inre och fokusera på att faktiskt vara detta något, vare sig det är glad, upprörd eller fundersam.

Oscarsvinnande skådisen Helen Mirren föreslår det sistnämnda förslaget – att förkroppsliga tillstånden – och menar att ”framståendet” av dessa tillstånd sedan sköter sig självt.

Gäller inte samma princip även utanför skådespelarvärlden? ☀️

Vi vet alla värdet av att lyssna. I en konversation, sitter vi och fokuserar på att försöka framstå som att vi lyssnar – genom att nicka, hålla ögonkontakt, slänga in ett par ”mm” lite då och då – eller fokuserar vi på att faktiskt lyssna och ta in det motparten säger?

Självsäkerhet kommer man långt på, har vi hört. När vi är runt andra, satsar vi på att puffa upp bröstet och hålla hakan högt i ett försök att låta andra ska veta att vi är självsäkra, eller fokuserar vi på att faktiskt känna den självsäkerhet vi på ytan försöker gestalta?

“Seek first to understand, then to be understood.” är en välkänd fras inom personlig utveckling. Så, i en konflikt, kastar vi ut ett ”Ja, jag förstår vad du menar, MEN ” i ett försök att framstå som att vi är förstående, eller fokuserar vi på att FAKTISKT sätta oss in i den andra personens skor och förstå deras ståndpunkt?

The list goes on. Och om vi någon gång faktiskt ÄR det vi vill förmedla men det mot förmodan ändå inte går fram att vi är det, kanske det är läge att lägga lite mer medvetet krut på hur vi bättre kan förmedla det. Men låt oss aldrig få om bakfoten vilken av de två som är att prioriteras.

För varför satsa på att bygga ett luftslott (att försöka framstå som att vi är något) när vi har möjligheten att istället bygga ett skinande RIKTIGT slott (att faktiskt vara detta något)?

Det riktiga slottet vinner varje gång. 😎


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️