Det finns två sätt att få den högsta byggnaden i staden: Du kan antingen riva ned byggnader runtomkring dig, eller så kan du själv faktiskt bygga den högsta byggnaden i staden.

Detta är mycket likt citatet från en bok som Steve Jobs sades läsa årligen, Autobiography of a Yogi: ”Some people try to be tall by cutting off the heads of others!” 🗡

Poängen är inte att vi alltid behöver vara ”längst”/ha ”den högsta byggnaden”/vara störst, bäst, och vackrast.

Poängen är tvådelad:
1️⃣ Socialt: Man kan upplevas som ”lång” antingen genom att klanka ned på andra (och verka längre i jämförelse och/eller må bättre över sin upplevda underlägsenhet), eller genom att de facto vara lång.

Detta kan gälla, tror jag, såväl personligt som professionellt; mellan såväl personer som mellan företag. Vidare, snacka om lose/lose att ta nedklankningsvägen – inte bara klankar vi ned någon annan, men…

2️⃣ Generellt: Den som vinner i längden är inte den som försöker framstå som att han/hon är lång, men den som de facto är lång.

Exempel på det generella:
🌞 Företaget som det går bäst för (med tiden) är nog inte företaget som fokuserar på att framstå som att det är bra och värdefullt, men företaget som de facto kontinuerligt levererar det högsta värdet till sina kunder.
🌞 Den anställda som det går bäst för och får flest befordringar är nog inte den anställda som försöker framstå som att han/hon är produktiv och bidrar till företagets framgång, men han/hon som de facto kontinuerligt bidrar mest till sitt företag och dess framgång.
🌞 Personen som ger mest värde till sin omgivning, är mest hjälpsam och sprider bäst energi (och faktiskt är & gör detta) kommer andra nog vara mer benägna att vara runt och samarbeta med än personen som svettigt försöker framstå som att han/hon är en person som gör dessa ting.

Och, ännu viktigare än företagets/den anställdas/personens individuella framgång är att de i alla tre fall faktiskt bidrar ojämförbart mycket mer till deras omgivning än personen som fokuserar på ett spel för galleriet.

Poängen är att det är en win/win-deluxe att satsa på att faktiskt bygga ett högt hus, istället för att kortsiktigt försöka framstå som att man har ett högt hus och/eller riva ned andras hus.

Som sagt i ett tidigare inlägg: Man kommer bara så långt på att bygga luftslott. Mina pengar ligger på det riktiga slottet. Varje gång. 🏰


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️