Behandlar du dig själv lika bra som du skulle behandlat andra?

Till exempel,

… i hur du ger dig själv kritik?

… i hur du ger dig själv beröm?

… i hur du ser på dig själv?

… i hur förlåtande du är mot dig själv?

… i hur du lyssnar på dig själv?

… i vad du förväntar dig av dig själv?

… i vad du tror om dig själv?

… i vad du säger till dig själv?

Många av oss, jag själv inkluderat, behandlar stundtals oss själva på sätt som vi aldrig skulle behandlat någon annan på.

Det behöver inte betyda att vi behandlar oss själva som skit. Inte alls. Det kan vara mer subtilt.

Åter igen, till exempel sättet vi pratar med oss själva på, eller att vi kan förvänta oss saker av oss själva som vi aldrig skulle förväntat oss av någon annan. (Höga standards i all ära, men det är skillnad på att sikta högt & vara ansvarsfull, och att vara en kall tyrann mot sig själv.)

Men oavsett om det är skit eller bara subtilt, varför skulle det vara okej överhuvudtaget?

Om vi inte blir vän med oss själva har vi en ovän för livet – bokstavligen. DET kallar jag att känna motvind under dagarnas gång.

Och om vi tänker bortom oss själva för en sekund: Vilken person tror du utstrålar bäst energi och har en bättre påverkan på andra – personen som är har ett bra förhållande med sig själv, eller personen som går runt i en inre konflikt?

Dessutom, utöver vår mer abstrakta utstrålning, är det verkligen långsökt att tro att sättet vi konkret behandlar andra på, om än bara till en viss grad, är en reflektion av hur vi behandlar oss själva?

Låt oss försöka finnas där för oss själva. Allt flyter på så mycket bättre och blir så mycket roligare då. 💚


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️