Du tar upp hörlurarna ur fickan och märker att sladden är ett enda stort virrvarr. Du har två alternativ för att lösa upp eländet.

Alternativ 1: Du följer dina frustrerade impulser och börjar dra hårt i sladden. Resultatet är att knutarna blir fler och ännu mer åtdragna, och du får kämpa ett tag innan trasslet är upplöst. Processen är slitsam för både dig och hörlurarna, och tar onödigt lång tid.

Alternativ 2: Du känner och är medveten om din impuls att dra hårt, men tar istället ett andetag och börjar lirka lite snyggt i sladden. Du inser att varken du eller sladden har att tjäna på din vårdslöshet, tar en knut i taget, och finner snart att trasslet är upplöst.

Att hantera konflikter i livet är lite som att hantera sina hörlurar. Andas, ta en knut i taget, och skippa vårdslösheten. Sköt det snyggt – drar du för hårt blir trasslet ofta bara värre. 🎶


P.S. Jag föreslår inte att du ska dra dig för att sätta ned foten när det behövs, vilket det ibland gör. Det är viktigt att klargöra. Jag tror att du fattar galoppen. ☀️


P.P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️