Gustav från Personlig Utveckling Nu

På sistone har det slagit mig mer och mer att jag vet vilka många av ni är och hur ni ser ut, medan ni inte vet vem jag är eller hur jag ser ut. Vilket är trist. Det vill jag ändra på med detta inlägg. 🌻

Många av er känner mig som ”Gustav,” men inte mycket mer än så. Jag heter Gustav Carlstedt och kommer från Stockholm, men bor nu i Uppsala där jag pluggar på universitetet.

Jag har hittills läst ekonomi här, men bestämde mig häromveckan faktiskt för att vända på tillvaron och byta inriktning till psykologi, möjligen sedan även till psykologprogrammet. Är inte helt hundra på vilken än, vi får se. Oavsett vad känns det skitbra att ha bytt.

Om dagarna tycker jag mycket om att läsa, skriva, träna, äta enorma mängder mat (grovt underkokt pasta med grovt understekta köttbullar är en personlig favorit), tänka, träffa vänner och familj, vara med min käresta Alice, kolla på YouTube, promenera, och sådant. Som videon visar älskar jag även att bugga när sällskapet tillåter. 😎

Jag kan tänka mig att det ibland känns abstrakt och opersonligt när du ser inlägg efter inlägg av en okänd “Personlig Utveckling Nu.” Jag klandrar dig inte om du mer än en gång funderat på om det är en robot bakom alla texter och bilder.

Och det är detta jag vill komma bort lite från. Jag är ingen robot, och vill så gärna att varje inlägg istället ska kännas lite mer som en… dialog, två människor sinsemellan. Som att vi bollar ämnena tillsammans. Som att vi konverserar.

Det jag är ute efter här är känslan. Att komma bort ifrån känslan jag är rädd för att du som läsare ibland har, nämligen att inläggen känns som monologer, utförda av en robot, och istället närma oss känslan av… samhörighet. Att vi sitter i samma båt. Helt enkelt, en djupare kontakt mellan oss. 🙂

Det tycker jag vore skitkul. Och jag hoppas att vi kan börja bygga mer av denna kontakt nu när du vet lite mer om mig.

/Gustav, “Buggmannen”


P.S. Känner du för att via kontaktformuläret skriva ett ord om dig, exempelvis ditt namn och varifrån i Sverige du läser detta, vore även det skitkul. 🙂


P.P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️