”Wisdom is taking your own advice.”

”Vishet är att följa dina egna råd.”
– Sam Harris

Som författaren Ryan Holiday förut har föreslagit, istället för att endast blicka till Den Gyllene Regeln (“Behandla andra som du själv vill bli behandlad”), använd även “Togaregeln”: Agera som du skulle rekommendera andra att agera.

Jag betvivlar inte att du väldigt, väldigt ofta vet vad den rätta handlingen är – vare sig det gäller ditt arbete eller dina förhållanden med andra. Som bildens citat lyder ligger visheten i dessa fall inte så mycket i att krafsa efter ytterligare kunskap (av lättja), men att anstränga dig för att applicera den kunskap du redan nu besitter.

Hur kan vi framkalla denna kunskap? Dra nytta av Togaregeln och fråga dig själv, “Vad skulle jag rekommendera om detta hände någon annan?”


P.S. Jag säger inte att det är dumt att söka upp andras råd. Det vore ironiskt. Poängen med inlägget är att vi ofta har råd att öka vår självtillit lite, och att vi borde vara försiktiga så att vi inte använder uppsökandet av andras råd som en ursäkt för att vara lat/passiv och inte göra det vi redan vet borde göras.) 🌞 Om du gillade inlägget, här är ett relaterat kort inlägg: Behöver du verkligen råd?


P.P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️