Jag har generellt svårt för X principer för att nå FRAMGÅNGGG!!!! då dessa råd har en tendens att vara vaga och sakna verklighetsförankring. Men jag hörde häromdagen den (väldigt framgångsrika) amerikanska investeraren Ray Dalio förklara sina tre “framgångsprinciper” (på podcasten ’The Tim Ferriss Show’), och det han sade tyckte jag var väldigt, väldigt klokt. Inte minst praktiskt. Så jag ger över micen till Ray:

“I det stora hela tror jag att tre saker skapar framgång:

Först måste du ha djärva mål. Stora drömmar.

Sedan, när du är påväg mot dessa mål, kommer du stöta på problem. Du kommer behöva handskas med verkligheten, och med problemen i denna verklighet. På ett realistiskt sätt. Lär dig av dina misstag. Skriv ned det du lär dig, och så vidare. Sammanfattningsvis, handskas med verkligheten på ett praktiskt sätt så att du lär dig av misstag.

Och sedan är beslutsamhet det tredje. För att om du strävar efter dina mål, och du bemöter dina misstag, och du lär dig, och du gör det med beslutsamhet, KOMMER du bli bättre. Hela tiden. Du kan inte ro för att bli bättre. Och om du gör det länge nog, kommer du nå långt bortom dina drömmar.”

Boom! Ja, det ÄR väldigt “simplifierat,” men fasen om inte Ray har lyckats väl här med att beskriva FUNDAMENTET till hur vi effektivt kan gå tillväga för att röra oss närmare det vi vill nå. Stora mål, lärande längs vägen, och beslutsamhet.


P.S. Tänk på att du inte bara kan lära dig av dina misstag, men även av andras – exempelvis, genom böcker, konversationer, podcasts, föreläsningar, och dylikt.


P.P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️