Personlig Utveckling Nu

Personlig utveckling för ett älskvärt liv

Måndag. Imorse började den veckoliga sprinten. (Känslan av ständig framåtrörelse)

Måndag. Imorse började den veckoliga sprinten.

Startskottet är måndag morgon, och spurten sker i 180 km/h till fredag eftermiddag. Till helgen.

Vi springer på, och ser ofta denna stund – just detta ögonblick som händer precis just nu – som endast ett av de många löpsteg vars funktion är att ta oss FRAMÅT, till målet. Till helgen.

Och det farliga är att fastän den “veckoliga sprinten” ovan (måndag morgon ➡️ helg) exemplifierar denna framåtrörelse bra, är det långt ifrån den enda orsaken till varför vi ibland sugs in i känslan av att vara påväg framåt.

Ibland är vi påväg framåt mot nästa färdiga syssla. Ibland, framåt mot lunchen. Mot kvällen. Mot imorgon. Mot helgen. Mot semestern. Mot “när jag har fått DET DÄR – kan jag vara glad/avslappnad/nöjd.”

Poängen är att vi lätt hamnar i en framåtrörelse.

Men vad händer om vi provar att, för en sekund, upphöra denna framåtrörelse?

Vad händer om vi landar lite i där vi just nu är? Även om det bara är för ett ögonblick?

För framåtrörelsen är inget annat än en INRE känsla. En känsla av att vara påväg någonstans.

Och dess upphörande gör därmed ingen skillnad för vår yttre produktivitet

… men gör all skillnad för vår inre frid.

Så, vad händer om vi landar lite i där vi just nu är? 🌻💚

Är du och jag mer intressanta än månlandningen? (Att vara okej med att vi inte kan vara ALLA till lags)

[AJ, intervjuad] Jag tycker om att påminna folk att månlandningen, när den sändes på TV, fick betyget 93% på Nielsen [Amerikas system för att mäta tittarsiffror]. Vilket innebar att 7% av alla TV-tittarna tänkte, ”Meh, jag kollar hellre på The Three Stooges.” Jag tror på riktigt att det var det som var på den andra kanalen under månlandningen.

[James, intervjuare] I och med att alla stora kanaler sände månlandningen behövde de alltså hitta en liten okänd kanal för att komma bort ifrån händelsen. Så 7% satte alltså på TVn, såg Neil Armstrong som gick runt på månen, och sade ”Vet du vad, detta inte underhållande nog för mig. Jag byter kanal.”

[AJ] Möjligen det mest historiska ögonblicket i människans evolution, och de tänker ”Meh. Jag ser hellre på några killar som petar varandra i ögonen.” Så, givet det… Du kommer aldrig få 100% av alla människor att tycka om dig. Inte ens månlandningen fick 100%.

Utdrag från podden The James Altucher Show, när James intervjuade journalisten och författaren AJ Jacobs. ☀️