Personlig Utveckling Nu

Personlig utveckling för ett älskvärt liv

Vad händer om vi slappnar av?

Ibland går vi runt på spänn. Kanske ganska ofta, till och med.

Vi vill få något gjort. Vi vill klura ut något. Vi känner oss lite nere. Vi känner oss lite back, lite som att vi vill komma ikapp. Vi undrar varför personen sade som de sade. Vi vill göra rätt. Vi grubblar över småsaker. Vi hoppas att vi gjorde rätt. Vi undrar hur det där imorgon kommer gå.

Vi kanske inte känner oss spända ”uttryckligen.” Men tillvaron känns lite… nästan lite ängslig. Vi känner det där lilla bruset i bröstet. Något är off.

Men… vad händer om vi slappnar av?

Självfallet krävs det först att vi inser att vi är lite på spänn. När vi har insett det, ställs vi ofta inför en fråga av oss själva: ”Men, jag vill ju reda ut det jag går och funderar på. Jag vill ju göra rätt. Jag vill få saken gjord. Det är därför jag är lite spänd. Om jag tar bort spänsten, kanske jag tappar stinget och inte får gjort det jag vill få gjort.”

Jag uppmanar dig att kritiskt ifrågasätta detta antagande – att vi behöver spänsten för att göra det vi vill göra, att vi behöver det där subtila bruset i bröstet för att vara alerta och nå dit vi vill nå.

Det är något jag själv jobbar mycket med (byt ut alla textens ”Vi” mot ”Jag” så blir det uppenbart 😎 ), och ju mer jag experimenterar med det, desto mer inser jag att vi INTE behöver spänsten och bruset – varken för att se vad som behövs göras, eller för att faktiskt göra det.

Med andra ord, vi kan antingen vara spända och göra det vi vill göra, eller så kan vi vara lite mer avslappnade och närvarande och göra det vi vill göra – med (minst) samma slutresultat. Valet är vårt.

Så låt oss våga slappna av lite. Det motsatta – spänsten, bruset, känslan av att något är lite off – har sällan mycket mer funktion än att sätta bajskant på tillvaron.

Varför går du upp på morgonen?

Syfte Personlig Utveckling Nu

”Its not just getting up to get up, it’s getting up for the 10 year higher purpose that I’m moving towards”
“Att inte bara gå upp på morgonen för att gå upp, men att gå upp för det 10-år-framåt högre syfte jag rör mig mot.”
– Brad Branson

Varför går du upp på morgonen? (Ju snabbare och mer säkert vi kan besvara detta, desto mindre lockande blir snoozeknappen. Ju långsammare och mindre säkert vi kan besvara det… ja, du förstår. 😎)