"Att leva > 0" - Personlig Utveckling

 

Mycket länkat till det förra inlägget:

Hur ofta känner vi, i magen, att fan vad nice det är att leva? Eller åtminstone vad nice det är att leva? Eller åtminstone det är mer än noll att leva – mer än neutralt, mer än ”varken bu eller bä?”

En klar majoritet av oss håller nog intellektuellt sett med åtminstone om det sista påståendet. Att det är bättre än neutralt. Såklart.

Men tror du inte vår tillvaro skulle förändras – förGYLLAS – om vi, på djupet, i magen, kände det lite oftare? Inte nödvändigtvis att ”Fan i helvete vad det är UNDERBART.” Men bara att det är ”mer än noll.” Bättre än neutralt. Jag tror det räcker.

Det bästa är att detta inte är en långsökt övertygelse som vi behöver gå igenom eld för att anamma. För är det inte just precis därför vi lever och fortsätter leva? För att det är mer än noll. Bättre än neutralt. Eller?  😎


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️