“Jag tror att jag fortfarande förväxlar att vara perfekt med att vara älskad. Jag kommer ofta på mig själv görandes vad Brené [författaren till boken] kallar för ‘kampen efter värdighet.’ Den dansen vi gör så att människor inte ska se hur otroligt bristfälliga och mänskliga vi är. 

Ibland har jag mitt egenvärde inlindat i vad jag gör och hur bra jag ser ut görandes det, men jag lär mig mer och mer att släppa det.

För att hantera min perfektionism ger jag mig själv massvis med tillåtelse att göra saker som är tillräckligt bra. Jag gör saker snabbt, och om det är tillräckligt bra så får det min godkänt-stämpel. Jag har ett bra mantran som hjälper:

  • Snabbt och smutsigt vinner racet. 
  • Perfektion är fienden till färdigt.
  • Tillräckligt bra är riktigt jävla bra.”

– Andrea Scheler, ett översatt utdrag ur Brené Browns bok Daring Greatly