”Här är grejen: Du vet redan allt du behöver veta för att lyckas. Du behöver inte lära dig något mer. Om allt vi behövde var mer information skulle alla med en internetuppkoppling bo på en herrgård, ha stenhårda magrutor och vara euforiskt glada. 

Ny eller mer information är inte vad du behöver – vad du behöver är en ny handlingsplan. Det är dags att skapa nya beteenden och vanor som leder bort mot skiten och mot det goda.”
– Darren Hardy, The Compound Effect

Det här tycker jag ibland är knepigt. Tricky, rent ut sagt. Balansen mellan att hämta ny information och applicera det som redan finns lagrat. 

Men låt oss vara ärliga här. Ska vi se sanningen i vitögat är nog en stor del av svaret att ALLT  handlar om appliceringen. Tutti. Om inte för det (eller för ett intresse av att vara en hoarder av fakta), varför samlar vi ens in informationen från första början? 

Varför läsa en bok om målsättning om vi själva inte avser att aktivt sätta våra egna mål? Varför lägga flera timmar på ett produktivitetsseminarium  om vi själva inte avser att därefter – AKTIVT – försöka bli mer produktiva? Varför ens ta upp en bok om hur man levererar en sinnesjukt bra pitch om vi vet att vi, vid nästa presentation, ändå bara kommer tänka “meh” och falla tillbaka på våra gamla vanor?

Så uppenbart men ändå så lätt att försumma. I alla fall för mig. ¡No más!


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️