”When you want to hurry something, that means you no longer care about it and want to get on to other things.”
– Robert Pirsig

”When you speed up and stop liking it, just wanting to finish, slow down. Become slower and start enjoying the movement. Once you get to the pleasure, repeat the pleasure. This is how it is supposed to be.”
– Jerzy Gregorek (Parafras)

När vi är i detta nästintill stissiga tillstånd är det ofta svårt att komma på oss själva. Vi vill göra färdigt det vi just nu gör. Vi vill komma vidare till nästa grej. Och sedan, görandes denna nästa grej, vill vi få det gjort och börjar invänta nästa grej. Och sedan, görandes denna nästa grej… Du förstår.

Sakta ned. Om än bara lite. Om än bara i tanken. Gör det du gör. Hitta njutningen. ☀️

”We should appreciate what we are doing. There is no preparation for something else.”
– Dogen


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️