Hur kan jag återfinna lugnet när jag känner mig överväldigad?

Hur kan jag börja träna?

Hur kan jag finna tid för att läsa de böcker jag vill läsa?

Varför tappar jag min läshastighet när jag läser länge? Hur kan jag fixa detta?

Borde jag få mer sömn? Om ja, hur kan jag gå och lägga mig tidigare – och fortfarande ha tid för det jag vill ha tid för om dagarna?

Hur kan jag bli bättre på att ”stänga av” när jag slutar jobbet?

Det är inte omöjligt att du, precis som jag, genererar en fruktansvärd mängd frågor varje dag, frågor som skulle vara skönt att få svar på. Fastän det kanske känns långsökt tror jag att du, i 95% av fallen, redan sitter på dessa svar, och att ”problemet” är att du försöker framkalla dem genom att endast tänka igenom frågorna i huvudet.

Du vet säkert vad detta är påväg. Min uppmaning är att ta en liten stund och sätta dig med dina frågor, vare sig det är en åt gången (fortlöpande) eller flera (förslagsvis genom att du har samlat på dig dem under veckan), skriva ned dem på ett papper/på din datorskärm, och bara låta dina fingrar glöda när du besvarar dem.

Detta tillåter dig att komma runt din hjärnas oförmåga att hålla en väsentlig mängd bollar i luften, något som ofta öppnar upp portarna för de svar du söker.

Var din egen konsult.  😎


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️