Dagens tips: Spetsa öronen för att uppmärksamma när du säger ”Jag har inte tid” eller något av dess syskon – exempelvis ”Jag har för mycket att göra” eller ”Jag är för upptagen” – och använd dessa ord som en påminnelse för att se över dina prioriteringar.

Som klyschan lyder har vi alla samma 24 timmar att disponera om dagarna. Därmed, det du väljer bort, sägandes ”jag har inte tid,” har någon annan garanterat lyckats klämma in i sitt schema – inte för att personen har fler timmar än vad du har om dagarna, men för att hon har prioriterat annorlunda.

Precis som att du antagligen måste välja bort något du just nu gör för att klämma in det du inte har tid för, väljer du just nu bort en oändlig mängd saker för att klämma in dina nuvarande handlingar. Så, inse att du kan göra det du ”inte har tid” för. Det handlar bara om att prioritera vad du väljer att ha tid för.

It’s in your control.