Dagens tips: Spetsa öronen för att uppmärksamma när du säger ”Jag har inte tid” eller något av dess syskon – exempelvis ”Jag har för mycket att göra” eller ”Jag är för upptagen” – och använd dessa ord som en påminnelse för att se över dina prioriteringar.

Som klyschan lyder har vi alla samma 24 timmar att disponera om dagarna. Därmed, det du väljer bort, sägandes ”jag har inte tid,” har någon annan garanterat lyckats klämma in i sitt schema – inte för att personen har fler timmar än vad du har om dagarna, men för att hon har prioriterat annorlunda.

Precis som att du antagligen måste välja bort något du just nu gör för att klämma in det du inte har tid för, väljer du just nu bort en oändlig mängd saker för att klämma in dina nuvarande handlingar. Så, inse att du kan göra det du ”inte har tid” för. Det handlar bara om att prioritera vad du väljer att ha tid för.

It’s in your control.


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️