”Everyone looks talented, supremely confident. The kids are all colors, all sizes, all ages, and from all around the world. The youngest is seven, the oldest nineteen. After ruling Las Vegas my whole life, I’m now a tiny fish in a vast pond. […] And the biggest of the big fish are the best players in the country – teenage Supermen who form the tightest clique in a far corner.

I try to watch the ping-pong game. Even there I’m outclassed. Back home, nobody could beat me at Nerf ping-pong. Here? Half these guys would cream me.”
– Andre Agassi, Open

Andre Agassi, en av världens bästa tennisspelare, berättar här om när han var ung tonåring och upplevde sin första dag på Nick Bollettieri Tennis Academy, en tennisskola som tränade landets absolut bästa av de bästa av de bästa inom sporten.

Och om vi ser till den heliga tumregeln – att du är genomsnittet av de fem människor du spenderar mest tid med – blir det lätt att se att Andre här lyfter upp något intressant: Vikten av att umgås med personer som är där vi vill vara. I Andres fall, personer som är så bra på tennis som han vill vara (för att sedan bli ännu bättre); I ditt fall, kanske personer som du anser gör det du vill göra, har det du vill ha, är den du vill vara som.

Sunt förnuft säger oss att en grym fysisk omgivning är att föredra – då blir det verkligen konkret att det du söker är möjligt, likaså blir även vägen dit lätt konkret – men om detta inte är dig nära till hands bildligt talat, glöm ej bort det som just nu är dig nära till hands bokstavligt talat.

I din telefon (förstås då även i din dator, på din surfplatta, och så vidare) och i böcker, har du tillgång till en UPPSJÖ av dessa personer och deras tankar, konversationer, idéer, råd, erfarenheter, allt du kan tänka dig. Så varför inte vara Smarta Pelle och göra så att dessa personer – om än bara via den digitala eller litterära världen – utgör åtminstone en av dina fem personer du sedan snittas utifrån?

Som någon en gång sade är läsandet av en bok precis som att ha en konversation med dess författare. Varför inte välja att konversera med några av världens skarpaste hjärnor? Hur coolt är inte det!?


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️