”A mind full of conclusions has no room for expansion.”
– Tai Lopez (?)

“Why do you see the speck [fläck] in your neighbour’s eye, but do not notice the log in your own eye?”
– Matthew 7:3-5

”It is easy to see the faults of others, but difficult to see one’s own faults.”
– Buddha

Precis som Jonathan Haidt skriver i sin bok The Happiness Hypothesis (och vi ser i citaten ovan, varav två har snotts från den boken), har vi människor en tendens att tro att det som gäller för andra inte gäller för oss. Vi ser på oss själva som den minoritet som för någon anledning undgår statistiken, att vi är unika i ovanligt många anseenden, och, som Jesus säger, försummar därmed ofta att se bjälken i vårt öga fastän vi ser även den minsta lilla fläck i vår grannes.

Vetandes detta (förutsatt att du inte ser dig själv som unik även vad gäller det ovanstående) finns det en smart sak att ha i åtanke under vardagens gång: Läs (ta in information) som om allt du läser gäller dig.

Säkerligen kommer inte allt gälla för dig, men jag tror otvivelaktigt på att du, precis som jag och alla vi andra, har en tendens att annars omedvetet försumma en större del av det som faktiskt är applicerbart till dig i jämförelse med det lilla du, med detta i åtanke, tar in som kanske inte är det.


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️