”The secrets to life are hidden before the word cliché.”
– Shay Carl

Under många många år hade YouTube’aren Shay Carl varit grovt överviktig när han en dag bestämde sig för att ta tjuren vid hornen och genomdriva en förändring.

En tidsperiod senare lyckades han äntligen nå sin drömvikt, varpå han i ett försök att hjälpa sina följare göra detsamma bestämde sig för att blicka tillbaka och se vad exakt det var som fick honom att lyckas. Men detta gjorde honom lite konfunderad.

Sanningen var att Shay hade gått ned i vikt genom att bland annat äta mer frukt och grönsaker, röra på sig mer och dricka mer vatten – precis samma råd som vi STÄNDIGT hör. Ingen ville väl höra det igen?

Men han insåg att det är precis sådana råd vi behöver höra, om och om igen. Han insåg att mycket av det vi kallar “klyschor” kallas klyschor för en anledning: För att de fungerar.

Så, precis som Shay råder, när du än hör en klyscha yttras: Spetsa öronen. Bakom den dömande tanke om att du hört den tusen gånger förut kanske en av “livets hemligheter” gömmer sig.


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️