”The standards you set for your own work and behavior should be higher than anyone else could set for you.”
– Brian Tracy

Vi tänker väldigt ofta på och hör ofta om vikten av att hålla de löften vi gör gentemot andra, så mycket att det anses vara en självklarhet. Och varför skulle det inte vara det? Klart du ska stå för ditt ord.

Men hur kommer det sig att vi i samma veva undervärderar de löften vi gör gentemot oss själva? De löften om att vi ska börja göra x nästa tisdag, eller sluta göra y nu om en halvtimme?

– ”Äsch, det är väl inte hela världen om jag ser mellan fingrarna ibland? Man måste ju få leva lite också.”

Ja absolut, visst måste vi få leva lite också. Men låt oss inte ge denna snällhet makten att överskugga vår tillit på oss själva. Precis som att du skulle börja få svårt att lita på en vän som gång på gång inte höll sitt löfte tappar du säkerligen tro på din förmåga att hålla dina löften gentemot dig själv om du gör detsamma.

Så, jag uppmanar dig starkt att à la Brian Tracy hålla en dubbelt så hög standard för det du lovar dig själv som det du lovar andra. För vad är coolare än vetskapen om att du absolut, med säkerhet KOMMER få något gjort om du väl bestämmer dig för att göra det?


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️