”The best time to plant a tree was 20 years ago.
The second best time is now.”
– Kinesiskt ordspråk

Ibland, såsom under en vanlig tisdagsförmiddag, är det lätt att känna att ”äsch, nu har det gått så långt ändå. Skeppet har lämnat hamnen. Chansen har ålat mellan fingrarna på mig. Det är för sent.”

Och sedan finner vi att vi, efter ett år har gått, under en vanlig tisdagsförmiddag, står vid samma insikt: ”Om jag hade börjat , såsom för ett år sedan, hade jag kommit någonstans vid det här laget. Men nu är det för sent.”

Och sedan finner vi att vi, efter ännu ett år har gått, under en vanlig tisdagsförmiddag, står vid samma insikt: ”Om jag hade börjat , såsom för ett år sedan, hade jag kommit någonstans vid det här laget. Men nu är det för sent.”

Och sedan finner vi att vi, efter ännu ett år har gått, under en vanlig tisdagsförmiddag, står vid samma insikt: ”Om jag hade börjat , såsom för ett år sedan, hade jag kommit någonstans vid det här laget. Men nu är det för sent.”

Hmm…

Det bästa tillfället att plantera ett träd var 20 år sedan. Det näst bästa tillfället är NU.