Sedan Personlig Utveckling Nus start har dess uttryckta mål och syfte vart att hjälpa dig, läsaren, att skapa ett liv som gör att du helhjärtat ÄLSKAR att leva. Och fastän detta har vart, och fortfarande är, sant, är det inte hela sanningen.

Hemsidans egentliga huvudsakliga mål… är att agera täckmantel åt droghandel.

Eeh… Nu blev något fel. Låt oss börja om.

Sanningen är att jag, skribenten, är på jakt efter mitt liv som gör att jag ÄLSKAR att leva. En av de saker som jag tror kan bidra till skapandet av detta älskvärda liv är att berika mig själv med insikter och kunskap från människor som dedikerat dussintals år av sina liv åt att besvara många av de frågor som jag dagligen ställs inför.

Dessa människor har samlat dessa åratal av kunskap och insikter i böcker, filmer, artiklar, hemsidor, videos, you name it. Och fastän jag kan läsa, titta, och höra tills mina sinnen blöder så tror jag att jag bara kommer så långt på att ta den vägen. Och jag tror även att jag bara kommer så långt på att göra denna resa själv – själv, i ett rum, med en bok eller en video framför mig.

Under dessa tankar slogs jag en dag av det klyschiga rådet, ”Du lär dig något bäst genom att lära ut det till andra.” Och så insåg jag att jag, istället för att bara skulle ta in information, hade mycket att hämta i att ge ut information. Även om det var samma information som jag tidigare tog in. Speciellt om det var samma information som jag tidigare tog in.

Varför? För att när jag ger ut denna information, när jag ”lär ut” den (även om ingen läser det jag skriver i slutändan), tvingas jag först knåda på den och formulera den på ett sätt så att läsaren, du, kan förstå och ta in den. Och för att jag ska kunna göra en formulering som gör att du förstår och kan ta in allt, så måste jag ha förstått och tagit in det först.

Så låt oss göra en viktig distinktion: Med denna hemsida påstår jag mig inte vara en allvetare. Jag påstår mig inte kunna allting, eller att det jag skriver i dessa inlägg är det enda sanna. Personlig Utveckling Nu är ett sätt för mig att formulera och dokumentera de insikter och den kunskap jag tar in, allt i ett försök att bättre förstå dem själv. Allt i ett försök att skapa det älskvärda livet.

Men genom att göra denna samling, denna resa, offentlig hoppas jag genuint att vi kan göra detta tillsammans – att vi gemensamt kan försöka skapa oss liv som gör att vi ÄLSKAR att leva. För att, precis som Chris McCandles skrev inte lång tid före sin unga död, happiness is only real when shared.

Så låt oss lära oss saker. Tillsammans.