Det är nog inte helt galet att påstå att jag, under hela mitt liv, har blivit informerad om att det är jobbigt att ringa upp okända människor och försöka sälja dem något.

Sedan två eller så veckor tillbaka har skolorna och idrottslagen välkomnat årets hösttermin, och därmed satte jag upp på veckans att-göra-lista att börja ringa dessa läskiga samtal för GodaSaltet. Jag skrev ned orden på listan, och kände ett litet hugg i magen – ugh, det där är fasen jobbigt. Och sedan jag lagt till dessa samtal på listan har de, någonstans i bakgrunden av mitt sinne, legat och gnagt lite på mig och givit mig en lite ängslig känsla.

Men, mitt i en grämande tanke gentemot det som komma skall, slog det mig plötsligt. Varför är det jobbigt? Bara för att andra har sagt att det är jobbigt, varför måste det innebära att det faktiskt är det?

När jag sedan gav det en fokuserad tanke insåg jag att dessa samtal inte annat än handlar om att jag, en välviljande människa, ringer upp en annan välviljande människa för att vi två ska kunna diskutera om vi kan ingå i ett samarbete som vi både främjas utav.

Vad är det konstiga med det?

Och grejen är att ju mer vi börjar tänka i dessa varför-banor, ju mer vi börjar ifrågasätta det vedertagna, desto djupare in i kaninhålet kommer vi; desto mer inser vi just hur många saker vi tar för givet och inte ens har skänkt en egen tanke.

Därmed uppmanar jag dig: Ifrågasätt.

Ja, jag vet. Det är en klyschig uppmaning. Du har säkert hört den förut. Men, jag ber dig, ifrågasätt. Ifrågasätt så mycket som möjligt av det du och din omgivning klassar som vedertaget. Sluta aldrig ifrågasätta.

Vem vet, kanske finner du att du är gränslös; att dina enda begränsningar är de antaganden du har accepterat att begränsas utav.


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️