Inte sällan verkar vi försöka förändra vårt mentala tillstånd – vanligtvis från ett negativt och deprimerat till ett positivt och glatt sådant – utan att ta hänsyn till vårt fysiska tillstånd.

Med andra ord, vi sitter ofta ned vid skrivbordet eller ligger i sängen eller soffan och försöker brotta ned vår inre värld med hjälp av just vår inre värld – du försöker sluta tänka negativa tankar genom att tänka att du ska sluta göra det.

När du finner dig i denna situation uppmanar jag dig, istället för att fokusera på ditt mentala tillstånd, fokusera på ditt fysiska tillstånd. Ställ dig upp. Ta en promenad. Dra till gymmet. Luta upp huvudet mot himlen och le med tänderna. Säg ”helvete vad glad jag är idag!” högt.

Vad du gör verkar inte spela så mycket roll som att du faktiskt gör något – att du faktiskt FÖRÄNDRAR ditt fysiska tillstånd.*

Try it out, and let me know how it goes.

*Däremot skulle en vis person inte försumma att ta hänsyn till de otaliga glada hormoner som frigörs vid ett riktigt svettigt träningspass!


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️