Det är, i alla fall för mig, väldigt väldigt väldigt lätt att rama in sig själv i sin att-göra-lista.

I jakten efter den ultimata produktiviteten drabbas vi inte sällan av ett tunnelseende, och känner oss däri ofta överväldigade av allt som bara ”måste” göras.

Men sanningen är att 99-100% av dessa ting som bara ”måste” göras är saker vi själva valt att göra, saker vi nog inte skulle byta bort om vi fick chansen.

Så låt oss påminna oss själva om detta val – om vår konstanta valmöjlighet att börja och sluta göra vad vi än känner för – genom att lista allt vi känner att vi ”måste” göra, och bredvid varje punkt skriva varför vi gör dem.

Det är ofta svårt att pressa framåt mot en produktiv arbetsdag hur länge som helst utan att känna sig utbränd; genom att ta ett dopp i påminnelsen om att dina aktiviteter är självvalda (och det, ofta av god anledning) kommer du istället, motiverat och utan friktion, börja dras mot en komplett att-göra-lista.

Så, om du än dag känner dig överväldigad av alla ”måsten” du har framför dig, why not give this method a go?


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️