”The pain of not doing it is much worse than the pain of doing it.”
– Steven Pressfield

Klyschigt, men ack, ack, ACK så sant.

Och, vidare, grejen är att vi redan gör saker. Vi läser redan – fast skvallertidningar. Vi gör redan kreativa saker – fast på dataspelet. Vi jobbar redan – fast på att rensa halvviktiga mail istället för det vi borde få gjort.

“Produktivitet” handlar således inte så mycket om att börja göra något nytt och magiskt, men att helt enkelt skifta vad vi just nu redan gör. Med andra ord, energibehovet som krävs för effektivitet är ofta detsamma som för ineffektivitet.

Med det sagt, det som INTE är detsamma är den energi du utvinner av de två olika alternativen: känslan, energin, du får efter att ha läst ett par sidor i The 7 Habits of Highly Effective People eller slutfört dagens stora arbetsuppgift är nästan 190% garanterat mer energigivande än känslan som uppstår när sluttexterna av dagens tredje avsnitt One Tree Hill börjar rulla på skärmen.

It’s like two different worlds.

Why not go for the more satisfying one?


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️