Nu på måndag åker jag till California (!!!) med min kompis David, där vi kommer bo och leva The American Dream i dryga sex veckor. Och, som titeln förtäljde, Personlig Utveckling Nu tar därmed en paus fram till juli.

Kontinuerligt bloggande i all ära, men jag har under dessa veckor för avsikt att vara uppkopplad så lite som möjligt, i hopp om att verkligen kunna ”vara närvarande” och till fullo supa in statens omtalade os av kändisskap och hamburgare.

Men, i och med att detta inlägg kommer förbli högst upp på bloggen ett tag – och Google fortsätter att driva hit trafik – känns det som ett bra ställe att skriva något smart.

Häromveckan läste jag Steven Pressfields bok The War of Art, och det absolut smartaste jag har hört på länge finns i en paragraf av den boken. För att ge lite sammanhang för citatet nedan, Steven berättar tidigare i texten hur han äntligen – efter många års möda – blev delaktig i en stor Hollywoodfilm, King Kong Lives, där han och en kollega skrev filmmanuset. Efter premiären insåg han dock fort att filmen var en total flopp, varpå han kände sig som ett stort fiasko. Han skriver,

”My friend Tony Keppelman snapped me out of it by asking if I was gonna quit. Hell, no! ‘Then be happy. You’re where you wanted to be, aren’t you? So you’re taking a few blows. That’s the price for being in the arena and not on the sidelines. Stop complaining and be grateful.'”
– Steven Pressfield, The War of Art

Fastän du kanske inte skriver filmmanus om dagarna som Steven, detta citat anser jag verkligen träffar bullseye, vilken svacka du än kan tänkas bemöta.


P.S. Om du inte än har läst dessa inlägg, rekommenderar jag dem varmt som solen.

Ha en grym sommar. 😎 ☀️


P.P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️