”Att bara sitta och säga ‘Jag är inte motiverad så jag kan inte göra något’ är, för mig, samma som att säga ‘Jag är så hungrig att jag inte kan äta något.’ Det enda sättet att lätta på din hunger är att äta mat; det enda sättet att fixa ditt motivationsproblem är att göra något.”
– Casey Neistat

Om du känner att du borde få något gjort, varför inte få det gjort? I synnerhet om du får ångest över känslan att du borde göra det.

Jag gillar det tänket. I like it a lot.

Det verkar vara otroligt ofta som vi – åtminstone jag – försöker finna en anledning/ett sätt att förtrycka dessa ”borde-känslor,” när lösningen ofta inte är svårare än att faktiskt följa känslorna till dess ursprung – och faktiskt göra det vi anser att vi borde få gjort.

Och, om uppgiften i fråga känns oumbärlig, kom bara igång.

Börja. Gör något. Vad som helst som tar dig framåt. Minsta lilla steg.

Du kommer fatta momentum oavsett, så frågan är om du väljer att skapa momentum ska drar dig bakåt (genom inaktivitet) eller framåt (genom att komma igång).


P.S. Med detta sagt, det är ingen dum idé att stundtals rannsaka oss själva så att vårt självvärde och vår känsla om hur ”lyckade” våra liv är inte hänger på hur många avklarade sysslor vi har på våra att-göra-listor.


P.P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️