”When faced with two choices, simply toss a coin. It works not because it settles the question for you, but because in that brief moment when the coin is in the air, you suddenly know what you are hoping for.”
– Okänd

Och om du, som jag, känner att det är lite too much att gå runt och flippa enkronor: när du än möter ett beslut vars två (eller fler) olika alternativ i princip verkar likvärdiga, och du verkligen är ambivalent inför frågan om vilken av dessa alternativ du ska välja, välj bara något.

Även om det känns lönlöst – ibland borderline idioti – att utsätta dig för risken att välja fel, välj något. Anything.

Det låter så hemskt uppenbart, så hemskt enkelt, men i min erfarenhet är det först när du har fattat ett beslut – även om det beslutet inte blir ditt slutgiltiga – som du ”ställs på en bra grund,” varpå du får ökad insikt om vad du faktiskt vill, en insikt du sedan kan använda för att fatta ett mer passande beslut (det vill säga om det första beslutet faktiskt inte visade sig vara det mest lämpliga).

När vi möter ett beslut tror vi ofta att vi kan få denna insikt genom att sitta och fundera på de olika alternativens för- och nackdelar innan vi tar steget ut i det okända, men i verkligheten är den insikten inte sällan ett resultat av att vi tar steget uti det okända, ett resultat av att vi kastar upp myntet i luften och plötsligt slås av känslan ”Det skulle ju faktiskt vara rätt skönt om myntet landade på den sidan.”


P.S. Glöm heller aldrig bort att du oftast kan stänga en dörr du har öppnat, men inte lika ofta kan öppna en dörr du har stängt. Tänk filmen ”Yes Man” med Jim Carrey. Ah, du har inte sett den? Gör det. 


P.P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️