Den enormt framgångsrika amerikanska bloggaren Steve Pavlina skrev en gång att han, när han försöker komma på vad han ska skriva om härnäst, ofta frågar sig själv: Om jag nu stod på en stor scen med många åhörare framför mig, vad vill jag få fram? Vad anser jag är viktigt att min publik tar med sig härifrån?

Ställandes mig själv denna fråga slog det mig att det som har hjälpt mig som mest de senaste par åren är sysselsättning. Helt enkelt, att hålla sig själv sysselsatt.

I Casey Neistats tatuerings ord, GÖR MER. Träffa någon som påverkar dig för det bättre. Läs en bok inom det ämne du vill göra framsteg i. Skapa något. Investera tid i något varje dag, något du stolt kan blicka tillbaka på om ett år och konstatera hur mycket det har växt.

Håll hjärnan skarp, stimulerad, aktiv, anti-autopilot, så tror jag att chanserna är goda för att du inte bara lägger grunden för såväl externa som interna förmåner – externa resultat, internt välmående – men, kanske ännu viktigare, att du även ställer upp dörren på vid gavel för serendipty, chansen att du bemöts av grymma nya möjligheter.


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️