Inom östfilosofin finns det hundratusentals citat och ordspråk som alla pekar mot samma fundamentala sanning: att du inte är ditt sinne. Men denna enorma kvantitet kan lätt få en att tro att du måste läsa och förstå dem alla för att kunna förstå deras gemensamma budskap.

Detta är ett grymt summerande citat för att greppa sanningen om denna klyfta:

”The mind in itself is not dysfunctional. It is a wonderful tool. Dysfunction sets in when you seek your self in it and mistake it for who you are. It then becomes the egoic mind and takes over your whole life.”
– Eckhart Tolle, The Power of Now

För att förtydliga: Ditt sinne – och dina tankar – är ett verktyg som du kan använda dig av. Det är endast en extension, anslutning, av dig – och utgör inte dig, precis som att du automatiskt blir en hammare när du håller en sådan i din hand för att hamra ned en spik.

Greppa denna klyfta och se hur du ges förmågan att sluta behöva påverkas och fängslas av dina tankemönster, såväl gamla som nya.


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️