Dygden tålamod är ett av de mest kraftfulla verktygen för personlig utveckling, hur simpelt det än låter. När du ger dig på ett problem möts du ibland bara av motstånd. I sådana situationer är det inte alltid ditt bästa alternativ att attackera motståndet rakt på. Överväg istället att pausa problemet i ett tag och jobba på något annat.

Ibland kan enbart tidens gång hjälpa dig lösa ett till synes svårbehandlat problem. Teknologin gör framsteg. Din kunskap och dina färdigheter förbättras. Du kanske möts av en oväntad tur. Behovet att lösa problemet kanske försvinner. Att komma iväg från problemet kanske ger dig ett nytt perspektiv. Ditt självförtroende kan öka efter att du har gett dig på ett par lättare problem i ett tag. Ditt omedvetna kan klämma ur sig en lösning när du som minst anar det.

Om du tycker att detta låter som ett recept för prokrastination har du helt rätt. Prokrastination blir bara ett ”problem” när du skjuter på att jobba på det som verkligen är viktigt för dig och istället sugs in i tidsslösande. Men det är ett giltigt verktyg när det används för att få distans från ett problem för att sedan kunna lösa det mer enkelt och effektivt.

När inget verkar fungera, ha tålamod. Klyscha eller inte, det kan vara skillnaden som gör skillnaden.

Källa: Steve Pavlina


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️