Vi borde alla le lite oftare. Bara den enkla handlingen av att le eller skratta kan göra dig gladare.

Men ännu bättre: le mot en främling. Allt för ofta glider vi förbi främlingar utan ens en blick, eller med ett tomt eller argsint ansiktsuttryck. På sin höjd kanske vi ger andra ett tolerant litet leende, för att visa att vi inte är elaka. De flesta av oss försöker ofta undvika ögonkontakt över huvud taget.

Prova istället detta: se främlingar i ögonen, och ge dem ett genuint leende. I de flesta fall kommer du få ett leende i gengäld. Ju mer du ler, desto fler leenden får du tillbaka.

Slutresultatet? En gladare värld. Så enkelt!

Källa: Leo Babauta


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️