När du än beslutar dig för något, såsom att påbörja ett nytt träningsprogram, kommer du otvivelaktigt bli utmanad. En stor del av livet befinner sig bortom din direkta kontroll, och en av de bortomliggande influenserna kommer till slut påverka dig och pusha dig att överge din originella plan, om än tillfälligt.

Det är oftast obefogat att lämna en plan i förtid till följd av ett litet bakslag. Men att säga att du alltid borde följa din originella plan oavsett vad är att ignorera verklighetens oförutsägbarhet. I sådana situationer måste du utöva integritet i stundens hetta. Du kan inte bara sätta din plan på autopilot och anta att du aldrig kommer behöva ingripa med ditt intellekt.

Integritet i stundens hetta innebär att du måste återvända till din originella avsikt och applicera den på situationen i fråga, en situation du förmodligen inte förutspådde. Det som är viktigast är inte att du följer avsiktens bokstavliga skrivelse men snarare dess anda. Ibland är detta lätt att göra; ibland kan det vara väldigt svårt.

Till exempel, ponera att du beslutar dig för att börja träna varje dag men skadar dig efter ett par dagar. Är det bäst att pusha på med din skada, eller borde du ge den tid för att läka? Om det kan skada din hälsa att fortsätta träna med skadan vore det oklokt att fortsätta förrän du blev bra. Men du kan fortfarande hedra andan av din avsikt genom att ägna lite av din återhämtningstid åt att förbättra din hälsa, såsom genom yoga, meditation, läsning, eller förberedelse av hälsosam mat.

Detta är varför klarhet är så viktigt – att veta ”varför:et” bakom dina handlingar. När du möts av hinder kan du antingen pusha på, eller så kan du hitta ett annat sätt att tillgodose samma avsikt. Så om din plan var att träna dagligen och ”varför:et” var att förbättra din hälsa och självdisciplin, kanske din bokstavliga plan omintetgörs vid något skede – men detsamma behöver inte gälla för din avsikt.

Integritet i stundens hetta betyder inte att du, när du möter ett hinder som gör att din originella plan blev ineffektiv eller oanvändbar, yttrar en ursäkt och blint kör på ändå. Det innebär att du anpassar din plan till situationen i fråga medan du fortfarande hedrar den sanna andan av din originella avsikt.

Att kontinuerligt utöva integritet i stundens hetta stärker din karaktär. Att kontinuerligt misslyckas med att göra det främjar ett försvagande av den.

Källa: Steve Pavlina


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️