Andas.

Att andas kan förvandla ditt liv.

Om du känner dig stressad och överväldigad, andas. Det kommer lugna dig och frigöra spänningen.

Om du är orolig över något som komma skall, eller är fast i något som redan har hänt, andas. Det kommer föra dig tillbaka till nuet.

Om du är avskräckt och har glömt ditt syfte i livet, andas. Det kommer påminna dig om hur värdefullt livet är, och att varje andetag i detta liv är en gåva du behöver uppskatta. Gör det mesta av denna gåva.

Om du har för många sysslor att göra, eller är disträ under din arbetsdag, andas. Det kommer hjälpa dig återfå fokus, och att koncentrera på den viktigaste sysslan du behöver fokusera på just nu.

Om du spenderar tid med någon du älskar, andas. Det kommer tillåta dig att vara närvarande med den personen, istället för att tänka på jobbet eller andra saker du behöver göra.

Om du tränar, andas. Det kommer hjälpa dig tycka om träningen, och därmed hålla fast vid det längre.

Om du rör dig för fort, andas. Det kommer påminna dig att sakta ner, och njuta av livet mer.

Så andas. Och njut av varje stund i detta liv. De är för flyktiga och få för att slösas bort.


Tips från coachen: Sätt en påminnelse i form av ordet ”Andas” som bakgrundsbild på din telefon och/eller dator, alternativt som en lapp på ditt kylskåp eller skrivbord. Varje gång du ser ordet, andas medvetet. Simpelt!

Källa: Leo Babauta


P.S. Jag tror att du är en livsnjutare. I alla fall, att du ämnar att vara mer av en livsnjutare. Det är därför du läser denna hemsida, och det är därför jag skriver på den. Men varken du eller jag är alltid här, inne på denna sida. Oftare är vi inne på våra sociala medier. På Personlig Utveckling Nus Facebooksida lägger jag upp både dessa blogginlägg (med en härlig bild), samt mer lättuggat innehåll som gör att du förblir inspirerad och informerad i din strävan efter mer livsnjutning – allt i bekvämligheten av ditt nyhetsflöde. Gilla gärna sidan för att ta del av dem (och, om du vill, hålla en dialog med mig, vilket jag skulle tycka vore jättekul). Förstås kan du avgilla när du vill. Hoppas vi ses där. ☀️